Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowe
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym żółtku. Następnie partiami wsypujemy przesianą mąkę, proszek budyniowy, sól oraz wiórki kokosowe. Na koniec wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników.
Zawartość miski przekładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto. Odrywamy porcje o wadze 15 g i formujemy z nich kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 180 st. przez około 15-20 minut. Studzimy.
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Gdy będą rumiane zdejmujemy je i studzimy.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, przekładamy do dekoratora i robimy i robimy wzorki na ciasteczkach. Posypujemy ostudzonymi wiórkami kokosowymi.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
Zawartość miski przekładamy na stolnicę i zagniatamy jednolite ciasto. Odrywamy porcje o wadze 15 g i formujemy z nich kulki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 180 st. przez około 15-20 minut. Studzimy.
Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni. Gdy będą rumiane zdejmujemy je i studzimy.
Czekoladę topimy w kąpieli wodnej, przekładamy do dekoratora i robimy i robimy wzorki na ciasteczkach. Posypujemy ostudzonymi wiórkami kokosowymi.
Przechowujemy w szczelnym pojemniku.
gosiapiotrek23
misia5
BozenaMatuszczyk
misia5
Zapraszam :) Też uwielbiam kokos :) Wypieki z nim są mega aromatyczne :)
lukrowanepierniczki
misia5
Zapraszam :) Też tak mam z tymi ciastkami. Niby tylko jedno tak dla smaku, a za chwilę talerz pusty :)
biedroneczki
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2