Sposób przygotowania:
Ciasteczka kokosowe bez pieczenia
Do kielicha blendera wsypujemy wiórki, dodajemy olej ( 4 łyżki) i miód i blendujemy przez chwilę razem.
Na papierze do pieczenia za pomocą najmniejszej obręczy do deserów nadajemy kształt ciasteczek ( do obręczy wkładamy czubatą łyżkę masę i ubijamy ją mocno). Wstawiamy do lodówki na 30 min.
Czekoladę drobno kruszymy i wkładamy do szklanki. Dodajemy do niej mleko i olej i wstawiamy do mikrofalówki na 10 sekund. Wyjmujemy i mieszamy do rozpuszczenia się składników.
Smarujemy masą czekoladową ciasteczka ( na 1 ciastko-1/4 łyżeczki masy) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie ciasteczka są gotowe. Przechowujemy je w lodówce.
Na papierze do pieczenia za pomocą najmniejszej obręczy do deserów nadajemy kształt ciasteczek ( do obręczy wkładamy czubatą łyżkę masę i ubijamy ją mocno). Wstawiamy do lodówki na 30 min.
Czekoladę drobno kruszymy i wkładamy do szklanki. Dodajemy do niej mleko i olej i wstawiamy do mikrofalówki na 10 sekund. Wyjmujemy i mieszamy do rozpuszczenia się składników.
Smarujemy masą czekoladową ciasteczka ( na 1 ciastko-1/4 łyżeczki masy) i posypujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie ciasteczka są gotowe. Przechowujemy je w lodówce.