Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kruche ciasteczka z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne kruche ciasteczka nadziane marmoladą. Można je przechowywać dość długo, więc warto upiec większą ilość.

Kruche ciasteczka z marmoladą

Składniki:

Kruche ciasteczka z marmoladą

 

  • mąka pszenna 70 dkg
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • margaryna 1 szt Lubię Nie lubię
  • jajka 5 szt
  • cukier puder 1 szklanka
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • marmolada z róży

Sposób przygotowania:

Kruche ciasteczka z marmoladą
Jajka ucieramy z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz posiekaną margarynę. Zagniatamy ciasto i wstawiamy je do lodówki na godzinę.

Rozwałkowujemy ciasto na placki o grubości centymetra. Wykrawamy kształty ciasteczek, na przykład romby. Nakładamy na nie marmoladę i składamy na pół.

Pieczemy ciasteczka przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.