Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
1. Pieczarki myjemy i pozbywamy się nóżek, które później przydadzą nam się do farszu.
2. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy szpinak oraz pokrojone nóżki od pieczarek. Dusimy do rozmrożenia szpinaku.
4. Dodajemy ser feta, czosnek oraz pokrojone suszone pomidory.
5. Pieczarki smarujemy od zewnętrznej strony oliwą tak samo smarujemy blaszkę do pieczenia.
6. Przed nadziewaniem pieczarek odrobinę je solimy i wkładamy do nich farsz.
7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości pieczarek. Około 15-20 min. Przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy startym serem żółtym.
2. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni.
3. Dodajemy szpinak oraz pokrojone nóżki od pieczarek. Dusimy do rozmrożenia szpinaku.
4. Dodajemy ser feta, czosnek oraz pokrojone suszone pomidory.
5. Pieczarki smarujemy od zewnętrznej strony oliwą tak samo smarujemy blaszkę do pieczenia.
6. Przed nadziewaniem pieczarek odrobinę je solimy i wkładamy do nich farsz.
7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości pieczarek. Około 15-20 min. Przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy startym serem żółtym.