edyta337

edyta337

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki faszerowane serem feta, suszonymi pomidorami i posypane startym serem żółtym. Przepis, który sprawdzi się jako przystawka.

Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
1. Pieczarki myjemy i pozbywamy się nóżek, które później przydadzą nam się do farszu.

2. Cebulę obieramy, kroimy i podsmażamy na patelni.

3. Dodajemy szpinak oraz pokrojone nóżki od pieczarek. Dusimy do rozmrożenia szpinaku.

4. Dodajemy ser feta, czosnek oraz pokrojone suszone pomidory.

5. Pieczarki smarujemy od zewnętrznej strony oliwą tak samo smarujemy blaszkę do pieczenia.

6. Przed nadziewaniem pieczarek odrobinę je solimy i wkładamy do nich farsz.

7. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do miękkości pieczarek. Około 15-20 min. Przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy startym serem żółtym.
Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju
Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
Do cebuli dodajemy mrożony szpinak oraz nóżki od pieczarek
Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
Dodajmy pokrojone suszone pomidory oraz ser feta
Pieczarki nadziewane szpinakiem i serem feta
Pieczarki posypujemy odrobinę solą oraz nadziewamy farszem