Sposób przygotowania:
Klopsy mięsno - buraczane
1. Surowe buraczki obrałam i starłam na tarce. Cebulę posiekałam, a czosnek pokroiłam drobno.
2. Na oleju poddusiłam cebulę, dodałam buraki, ocet balsamiczny i miód, a na końcu czosnek. Chwilę poddusiłam pod przykryciem i ostudziłam. Koperek posiekałam.
3. Mielone, jajko i mieszankę buraczaną i koperek wymieszałam w misce, doprawiłam solą, pieprzem i lubczykiem lub majerankiem, uformowałam klopsy i usmażyłam je na oleju.
2. Na oleju poddusiłam cebulę, dodałam buraki, ocet balsamiczny i miód, a na końcu czosnek. Chwilę poddusiłam pod przykryciem i ostudziłam. Koperek posiekałam.
3. Mielone, jajko i mieszankę buraczaną i koperek wymieszałam w misce, doprawiłam solą, pieprzem i lubczykiem lub majerankiem, uformowałam klopsy i usmażyłam je na oleju.