Sposób przygotowania:
Ciasteczka ze słonecznikiemETAP 1:
Mąkę pszenną i kokosową wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dokładnie posiekać z masłem i wiórkami kokosowymi.
ETAP 2:
Dodać posiekane orzechy, żurawinę, mak, sok z cytryny i śmietanę.
ETAP 3:
Zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą, odłożyć do lodówki na 15-20 minut.
ETAP 4:
Następnie ciasto rozwałkować na grubość 6-7 mm i foremką o dowolnym kształcie i wielkości wykrawać ciasteczka.
ETAP 5:
Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować białkiem wymieszanym z mlekiem, posypać ziarnami słonecznika i cukrem perlistym. Piec około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.