jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1971]

Jajka faszerowane brokułem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Faszerowane jajka to pyszna wielkanocna przystawka. Chyba w każdym wydaniu smakuje pysznie. Dziś polecam jajka z brokułowym akcentem.

Jajka faszerowane brokułem

Składniki:

Jajka faszerowane brokułem

SKŁADNIKI

  • 6 dużych jajek,
  • Kilka różyczek brokułu,
  • 1 duża czerwona cebula,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • Olej do smażenia,
  • 2 łyżki majonezu,
  • Szczypiorek do posypania

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane brokułem
Jajka gotujemy na twardo. Ugotowane obieramy ze skorupki. Obrane przekrawamy na połowę. Wyjmujemy żółtka. 

Brokuł gotujemy na półtwardo. Ugotowany studzimy i kroimy na mniejsze części. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie przysmażamy do miękkości na oleju. Podsmażoną studzimy. 

Tak przygotowane składniki: brokuł, żółtka, cebulę i majonez łączymy ze sobą. Całość doprawiamy do smaku. Przygotowaną sałatką napełniamy białka. Całość posypujemy szczypiorkiem i podajemy.