Sposób przygotowania:
Ciasteczka krakowskie
Przygotowanie;
Przygotować ciasto wg przepisu "babeczki półkruche z bitą śmietaną i owocami" o dość sztywnej konsystencji i formować równe wałki o średnicy około 1/2 centymetra,otoczyć je w cukrze i wstawić na 30 minut do lodówki.Oziębić na tyle,aby ciasto podczas krojenia nie zatraciło kształtu.
Oziębione wałeczki pokroić na krążki o grubości 4mm,ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze,na każdy krążek wycisnąć z tutki troszkę marmolady.Piec w gorącym piekarniku ( 220-240 s.c) około 15 minut na złoty kolor.Gorące posypać cukrem.
Przygotować ciasto wg przepisu "babeczki półkruche z bitą śmietaną i owocami" o dość sztywnej konsystencji i formować równe wałki o średnicy około 1/2 centymetra,otoczyć je w cukrze i wstawić na 30 minut do lodówki.Oziębić na tyle,aby ciasto podczas krojenia nie zatraciło kształtu.
Oziębione wałeczki pokroić na krążki o grubości 4mm,ułożyć na posmarowanej tłuszczem blasze,na każdy krążek wycisnąć z tutki troszkę marmolady.Piec w gorącym piekarniku ( 220-240 s.c) około 15 minut na złoty kolor.Gorące posypać cukrem.