Sposób przygotowania:
Ciasteczka z orzachami i karmelem
Miękką margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtko z jajka i 2 łyżki mleka - utrzeć. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z kakao ubijając na małych obrotach. Powstałą masę przykryć folią i włożyć do lodówki na ok 30 - 40 minut. W tym czasie posiekać orzechy na małe kawałki. Po 30 minutach wyjąc masę i formować kulki wielkości orzecha włoskiego obtoczyć w roztrzepanym białku i posiekanych orzechach. W środki kuleczek robimy wgłębienie i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy ok 20 minut. W tym czasie krówki kroimy na małe kawałki wrzucamy do garnuszka stawiamy na ogniu dodajemy 2-3 łyżki mleka i mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczony karmel nakładamy do wgłębień w ciasteczkach i odstawiamy doi zastygnięcia.
marietta
Justyna92
Pysznie wyglądają i tak smakują! Pozdrawiam :)