Sposób przygotowania:
Ciasto z krówką, budyniem i ciasteczkami
BISZKOPT: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części. KRUCHY SPÓD: Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Do masy dodajemy 1/2 opakowania mini ciasteczek, wsypujemy na blaszkę, i mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. (Ciasteczka mogą się pokruszyć). MASA BUDYNIOWA: Budynie gotujemy wg przepisu na opakowaniu, ale z mniejszą ilością mleka. Masło kroimy w mniejsze kawałki, i miksujemy z cukrem do uzyskania puszystej masy. Następnie dodajemy przestudzony budyń i znów miksujemy. BITA ŚMIETANA: Śmietanę ubijamy na sztywną, dodajemy cukier, i chwilę miksujemy.Warstwy układamy następująco: spód herbatnikowy masa budyniowa biszkopt masa krówkowa z 1/2 ciasteczek (mogą być pokruszone) biszkopt dżem wiśniowy bita śmietana Zamiast mini ciasteczek można użyć pokruszonych batoników, np lion.