Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1446]

Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Te ciasteczka powstały z tego co było pod ręką i przyznam się szczerze, że wyszły bardzo pyszne. Niezwykle chrupiące i pełne bakalii, wyszło ich również bardzo sporo, bo aż dwie duże blaszki. Można zabrać je do pracy, do szkoły lub na piknik.

Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami

Składniki:

Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami

Ciasto:

  • 2 szklanki mąki krupczatki
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół szklanki wiórek kokosowych
  • 20 dag masła
  • pół szklanki rodzynek
  • 2 jajka
  • pół szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 5 dag mlecznej czekolady

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Ciasteczka ,,krupczatki'' z bakaliami
1. Czekoladę kroimy na małe kawałeczki. Następnie ze wszystkich składników zagniatamy ciasto.

2. Następnie odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki i spłaszczamy formując okrągłe ciasteczka.

3. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20-25 minut do zrumienienia. Upieczone ciasteczka studzimy.

4. Podajemy i smacznego życzę.

Rady:

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml.