kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ciasteczka makowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka ubić do białkości, ubijając wlać olej, dodać cukier, mąkę, sól, ubić na jednolite ciasto.

Ciasteczka makowe

Składniki:

Ciasteczka makowe

 

  • jaja 3 szt
  • olej 1/2 szklanki
  • cukier 2-4 łyżki
  • mąka 1 szklanka
  • sól 1/4 łyżeczki
  • mak 4 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka makowe
Jajka ubić do białkości, ubijając wlać olej, dodać cukier, mąkę, sól, ubić na jednolite ciasto.
Wymieszać z makiem.
Ciasto kłaść łyżeczką w odstępach 8 cm na blaszce wysmarowanej masłem.
4.Wstawić do nagrzanego piekarnika (170 stopni), piec na złoty kolor około 15 minut.

Proporcje na około 36 szt.

Tagi:

mak