Sposób przygotowania:
Ciasteczka migdałowe 4
Przygotować wszystkie składniki na ciasteczka. Migdały wsypać do miski i należy je posiekać bardzo drobno i wymieszać z cukrem pudrem. Białka ubijamy z cukrem na sztywno. Delikatnie połączyć pianę z migdałami. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy delikatnie. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, następnie wykrawamy kółeczka mniejsze i większe. Wykrawamy od kieliszka i literatki od kieliszka, musi być ich taka sama ilość. Ciasteczka układamy na blasze. Wkładamy do piekarnika do temp. 180 st. C i pieczemy ciastka około 20-25 minut. Wyjmujemy upieczone ciastka. Wykonujemy krem: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy i dodajemy serek mascarpone, dodajemy wiórki kokosowe. Ucieramy dokładnie i przekładamy ciasteczka, nakładając krem na większe kółko- ciasteczko, przykrywamy mniejszym, można posypać cukrem pudrem.