Sposób przygotowania:
Ciasteczka na cieście filo
Ciasto filo po rozmrożeniu, rozwałkować na stolnicy, posypuj- -ąc mąką pod spód oraz wylepić nimi natłuszczone foremki do babeczek i ukształtować płaty w formie tulipanów lub też innych kwiatów. Na spód nałożyć po łyżeczce lub dwie płynnego miodu i porozkładać utłuczone orzechy w całości oraz płatki migdałowe. Na to wyłożyć masę twarogowo-żółtkową z cukrem waniliowym. Piekarnik nagrzać do temp.190-200 st. C, a blaszki ułożyć na większej blasze, ile się zmieści, resztę upiecze się potem. Wstawić blachę z zawartością na 15-20 min. lub krócej, jeśli ciasto szybko się zrumieni. Po upieczeniu wyjąć blachę, i łopatką zsunąć foremki na tacę do ostudzenia. Piec kolejną turę ciastek, a potem wyłączyć piekarnik, a ostudzone babeczki wyjąć ostrożnie z foremek i jeść.