Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka na mące z ciecierzycy
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 190-200 stopni C. Masło posiekać nożem,dodać do mąki z ciecierzycy.Do maki z masłem dodać cukier,żółtka,szczyptę soli,zagnieść ciasto.Gdyby okazało się zbyt łamliwe,można dodać więcej masła. Z zagniecionego ciasta odrywać mniejsze części,rozwałkowywać je na blacie posypanym mąką.Z ciasta wykrawać foremkami kształty i układać na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.W każde ciasteczko można delikatnie nałożyć całę lub polówki migdałów. Blaszke wstawić do goracego piekarnika.Ciasteczka powinny być gotowe po 10 minutach.Upieczone i przestudzone przełożyć do pojemnika i szczelnie pojemnik zamknąć.Ciasteczka są pyszne i mogą długo być przechowywane.Smacznego:)