Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 427]

Ciasteczka na mące jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie i proste w przygotowaniu ciasteczka z rodzynkami, idealne do kawki dla osób na diecie bezglutenowej.

Ciasteczka na mące jaglanej

Składniki:

Ciasteczka na mące jaglanej

 

  • 1,5 szklanki mąki jaglanej
  • 1 jajko
  • 120 g masła
  • 1/2 szklanki erytrytolu
  • 1 łyżeczka aromatu cytrynowego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki rodzynek
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Ciasteczka na mące jaglanej
Masło zmiksować z solą, jajkiem, aromatem, proszkiem do pieczenia, erytrytolem i mąką jaglaną. Dorzucić rodzynki, wymieszać dokładnie łyżką. Uformować ciastka (u mnie kształt kwadratów, ale mogą być też koła, czy wykrojone foremką ciastka).

Ciastka wyłożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.

Życzę smacznego!