Sposób przygotowania:
Kebabowe wyspyI
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe cienkie plasterki. Przekładamy do miski, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy sól, paprykę ostrą oraz wlewamy jogurt i dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy, na co najmniej dwie godziny.
II
2. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
III
3. Na każdy ziemniak, nakładamy po trzy kawałki mięsa i utykamy wykałaczki.
4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 °C.
IV
5. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy na drobne paseczki. Warzywa solimy, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia, na około układamy umyte, pokrojone w plasterki pomidory.
V
6. Na wierzch układamy upieczone mięso.
7. Podajemy z ulubionym sosem.
8. Smacznego.
skuter5
Czekoladka 2