Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kebabowe wyspy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu, idealna na każdą uroczystość. Ten smak zaskoczy każdego bez wyjątku. sałatka, która dzięki śmiałej kombinacji smaków, może być królową na stole. Jeśli jesteś poszukiwaczem nowych przygód ze smakiem, ten przepis jest

Kebabowe wyspy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kebabowe wyspy

 

Sposób przygotowania:

Kebabowe wyspy

I

Kebabowe wyspy
Przygotowanie mięsa, ziemnaików, myjemy kroimy, marynujemy i pieczemy.

1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na małe cienkie plasterki. Przekładamy do miski, dodajemy obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy sól, paprykę ostrą oraz wlewamy jogurt i dokładnie mieszamy. Mięso odstawiamy, na co najmniej dwie godziny.

II

Kebabowe wyspy
obieramy, kroimy na połówki ziemaniki, układamy na blaszce.

2. Ziemniaki obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy na połowę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

III

Kebabowe wyspy
na ziemniakach układamy mięso.

3. Na każdy ziemniak, nakładamy po trzy kawałki mięsa i utykamy wykałaczki.

4. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180 °C.

IV

Kebabowe wyspy
Przygotowujemy warzywa

5. Sałatę lodową rwiemy na małe kawałki. Ogórek myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Papryki myjemy, usuwamy nasiona, kroimy na drobne paseczki. Warzywa solimy, wlewamy oliwę, wsypujemy zioła i dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia, na około układamy umyte, pokrojone w plasterki pomidory.

V

Kebabowe wyspy

6. Na wierzch układamy upieczone mięso.
7. Podajemy z ulubionym sosem.
8. Smacznego.