Sposób przygotowania:
Ciasteczka na śmietanie
Do miski wsypać cukier, cukier waniliowy, mąkę pszenną wymieszaną z sypkim budyniem waniliowym oraz solą i proszkiem do pieczenia. Do sypkich produktów dodać zimne masło i smalec, posiekać i wymieszać z mąką dodając śmietanę. Zagnieść ciasto nieco podobne w konsystencji do ciasta na pierogi. Podzielić ciasto na kilka mniejszych porcji, zawinąć w folię i schłodzić.
Rozwałkować cienko (ok.3mm) podsypując mąką. Foremkami wycinać dowolne kształty i układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec na rumiano w temp. 180*C z termoobiegiem.
Rozwałkować cienko (ok.3mm) podsypując mąką. Foremkami wycinać dowolne kształty i układać na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Piec na rumiano w temp. 180*C z termoobiegiem.