Sposób przygotowania:
Rabarbarowy Curd
Drobno pokrojony rabarbar przełożyć do garnka, zasypać 70 g cukru, a następnie gotować na małym ogniu do miękkości (około 10 minut), aż całkowicie się rozpadnie.
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na jasną masę, do której łyżka po łyżce należy dodawać ciepły rabarbar, pamiętając o mieszaniu (najlepiej rózgą). Masę ponownie przelać do garnka i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż do zgęstnienia masy.
Ostudzić, a następnie zmiksować z miękkim masłem.
Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na jasną masę, do której łyżka po łyżce należy dodawać ciepły rabarbar, pamiętając o mieszaniu (najlepiej rózgą). Masę ponownie przelać do garnka i cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż do zgęstnienia masy.
Ostudzić, a następnie zmiksować z miękkim masłem.