Sposób przygotowania:
Ciasteczka o smaku pistacjowym
Mąkę dokładnie mieszamy z cukrem oraz ze szczyptą soli. Do tego dodajemy masło oraz wbijamy jedno żółtko. Pistacje bardzo drobno siekamy, a następnie dodajemy do ciasta. Ciasto zwijamy w folię i odkładamy do lodówki na około jedną godzinę. Po upływie tego czasu ciasto wyciągamy z lodówki, a później rozwałkowujemy, a następnie wycinamy za pomocą foremek ciasteczka. Formę obkładamy papierem do pieczenia, a na niej układamy wykrojone foremkami ciasteczka. Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 10- 15 minut. Upieczone ciasteczka( koniecznie ostudzone!) polewamy lukrem.
LUKIER:
cukier puder dokładnie mieszamy z wodą, a później dodajemy do tego sok z cytryny i również bardzo dokładnie mieszamy.
LUKIER:
cukier puder dokładnie mieszamy z wodą, a później dodajemy do tego sok z cytryny i również bardzo dokładnie mieszamy.