kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Małe słodkie co nieco może być zdrowe. Ciasteczka z pełnoziarnistej maki orkiszowej z dodającymi słodyczy rodzynkami i jagodami goji są świetną sodka przekąską dla dzieci i wielbicieli zdrowych słodyczy.

Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami
Rodzynki i jagody goji mielimy lub blendujemy (nie musi być na gładko). Łączymy z mąkami, jajkami, wiórkami kokosowymi, mlekiem w proszku i cukrem pudrem. Dodajemy śmietanki/mleka tak aby masa się połączyła. Z ciasta mokrymi rękoma lepimy kulki, które następnie spłaszczamy do grubości około 1cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut do zarumieniania. Studzimy na kratce.
Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami
Rodzynki i jagody goji mielimy lub blendujemy (nie musi być na gładko).
Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami
Łączymy z mąkami, jajkami, wiórkami kokosowymi, mlekiem w proszku i cukrem pudrem. Dodajemy śmietanki/mleka tak aby masa się połączyła.
Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami
Z ciasta mokrymi rękoma lepimy kulki, które następnie spłaszczamy do grubości około 1cm.
Ciasteczka orkiszowe z rodzynkami
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez około 15 minut do zarumieniania. Studzimy na kratce.