Sposób przygotowania:
Kruche ciasteczka orkiszowe
Jedne z lepszych ciasteczek jakie jedlismy.Kruche,aromatyczne,najlepsze po kilku dniach.Maka orrkiszowa nadaje im orzechowego posmaku.Pyszne.
Wszystkie skladniki dokladnie zagniesc i uformowac kule.Wstawic do lodowki na ok.1 godzine.Po uplywie tego czasu odrywac male kawalki i formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego(mozna ciut mniejsze).Splaszczyc w dloni lub lyzka na blaszcze.Ciasteczka powinny byc dosc plaskie(beda wtedy lepsze)Piec przez ok.15 minut w tem.175 stopni C.Smacznego:) Przepis znaleziony na blogu Moje wypieki,dokonalam jednak malych modyfikacji.
Wszystkie skladniki dokladnie zagniesc i uformowac kule.Wstawic do lodowki na ok.1 godzine.Po uplywie tego czasu odrywac male kawalki i formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego(mozna ciut mniejsze).Splaszczyc w dloni lub lyzka na blaszcze.Ciasteczka powinny byc dosc plaskie(beda wtedy lepsze)Piec przez ok.15 minut w tem.175 stopni C.Smacznego:) Przepis znaleziony na blogu Moje wypieki,dokonalam jednak malych modyfikacji.