Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasteczka orkiszowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kruche ciasteczka z mąki orkiszowej to smaczna i zdrowa przekąska idealna dla osób na diecie zasadowej.

Ciasteczka orkiszowe

Składniki:

Ciasteczka orkiszowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka orkiszowe
Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać sodę, cynamon, miód, mielone migdały, jajko oraz masło i całość posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto. Ciasto wstawić do schłodzenia do lodówki na 1/2 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać okrągłe ciasteczka, które następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp. 180 st aż nabiorą pięknego złotego koloru.

Tagi:

jajko jajka