Sposób przygotowania:
Ciasteczka orzechowe, bezglutenoweprzygotowania
Białka ubijamy na sztywno, ze szczyptą soli.
Stopniowo dodajemy cukier, potem po jednym żółtku.
Do ubitej piany dodajemy mąkę orzechową i dokładnie, ale delikatnie mieszamy szpatułką.
Masę wkładamy na 2 godziny do lodówki.
przygotowanie
Łyżeczką nabieramy schłodzoną masę i obtaczamy w cukrze pudrze- formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach, aż do zrumienienia się ciasteczek
Przy włączonym termoobiegu to góra 10 -12 minut
Studzimy na blaszce, ciasteczka są jeszcze bardzo miękkie:)
Przed podaniem możemy lekko oprószyć cukrem pudrem, ale nie ma takiej potrzeby.
Smacznego :)
SylaUla