Sposób przygotowania:
Ciasteczka w duecie orzechowo kokosowym wg. Irenki
Do dużej miseczki wsypać jeden kilogram mąki pszennej, przesianej przez sitko. Dodać dwa proszki do pieczenia po 15 g., dwa cukry waniliowe, kostkę margaryny, trzy jajka, jedną gęstą śmietanę 400 ml, oraz 1 1/2 szklanki cukru.
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie szklanki posiekanych orzechów oraz olejek cytrynowy, do drugiej części półtorej szklanki wiórków kokosowych oraz olejek waniliowy.
Zagnieść oby dwa ciasta, podsypać mąką i rozwałkować. Wycinać ciastka i dekorować łącząc ze sobą dwa ciasta.
Upiec na złoty kolor a kiedy przestygną polać rozpuszczoną czekoladą gorzką i posypać wiórkami kokosowymi.
Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać dwie szklanki posiekanych orzechów oraz olejek cytrynowy, do drugiej części półtorej szklanki wiórków kokosowych oraz olejek waniliowy.
Zagnieść oby dwa ciasta, podsypać mąką i rozwałkować. Wycinać ciastka i dekorować łącząc ze sobą dwa ciasta.
Upiec na złoty kolor a kiedy przestygną polać rozpuszczoną czekoladą gorzką i posypać wiórkami kokosowymi.