Sposób przygotowania:
Ciasteczka z masą orzechową
Z masła, mąki i cukru zagnieść ciasto. Włożyć na godzinę do lodówki..
Orzechy pokroić drobno. W garnku z grubym dnem rozpuścić miód, cukier puder i margarynę, dodać pokrojone orzechy i pestki słonecznika. Pogotować około 5 minut. ciasto rozwałkować, wykroić foremką wzory.
Ułożyć w formie do pieczenia. Na każde ciastko nałożyć trochę masy orzechowo-słonecznikowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut .
Orzechy pokroić drobno. W garnku z grubym dnem rozpuścić miód, cukier puder i margarynę, dodać pokrojone orzechy i pestki słonecznika. Pogotować około 5 minut. ciasto rozwałkować, wykroić foremką wzory.
Ułożyć w formie do pieczenia. Na każde ciastko nałożyć trochę masy orzechowo-słonecznikowej. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut .