VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Orzechowo-migdałowe ciasteczka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Kruche małe co nieco do kawki o każdej porze dnia. Ciasteczka są rewelacyjne – pachną migdałami i orzechami. Przygotowanie zajmuje dosłownie 10 minut.

Orzechowo-migdałowe ciasteczka

Składniki:

Orzechowo-migdałowe ciasteczka

 

Sposób przygotowania:

Orzechowo-migdałowe ciasteczka
Orzechy włoskie blendujemy na pył.

Na stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder. Dodajemy cukier, orzechy i posiekaną margarynę. Dolewamy mleko i olejek migdałowy.

Wszystkie składniki dokładnie i szybko wyrabiamy na jednolitą gładka masę. Ciasto rozwałkowujemy na mocno oprószonej mąka stolnicy (na ok. 3-4 mm).

W ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, pieczemy w nagrzanym do 190*C piekarniku przez ok. 10-15 minut.

Ciasteczka muszą być rumiane.

Tagi:

mak