Sposób przygotowania:
Ciasteczka orzechowo truskawkoweCiasteczka
Na stolnicy siekamy mąkę, margarynę, żółtka, śmietanę oraz łyżeczkę octu. Zagniatamy ciasto i odkładamy do lodówki na min, 1 godzinę. Ciasto możemy podzielić sobie na 2 części, gdy wałkujemy pierwszą, drugą nadal schładzamy w lodówce.
Z rozwałkowanego ciasta wykrawamy krążki wielkości małej literatki lub kieliszka. Każdy smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy posiekanymi orzechami wymieszanymi z cukrem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st C ok 15 minut.
Krem
Ucieramy tłuszcz z cukrem pudrem, a następnie stopniowo dodajemy owoce. Masą przekładamy ciasteczka i składamy ze sobą uważając, by orzechy były na wierzchu.
karola25
rzelkazag
karola25 napisał(a):
weronikaS
rzelkazag
weronikaS napisał(a):