Stenka

Stenka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 331]

Ciasteczka owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne ciasteczka do porannej kawy, mleka czy kakao. Długo utrzymują świeżość, można dodać dowolne bakalie lub kawałki czekolady.

Ciasteczka owsiane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka owsiane

 

  • 2 szklanki platków owsianych
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 5 łyżek masła orzechowego
  • 1 duże jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Ciasteczka owsiane
Płatki owsiane lekko rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać w misce dokładnie łyżką. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Ulepić kulkę wielkości orzecha włoskiego i lekko splaszczyć lub pozostawić w kształcie kuleczki. Ułożyć w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 12-15 minut do lekkiego zrumienienia.
Ciasteczka owsiane
Składniki na ciasteczka do wymieszania w misie.
Ciasteczka owsiane
Ciasteczka rozłożone na papierze do pieczenia
Ciasteczka owsiane
Ciasteczka pieczone około 15 minut w 170 stopniach.