Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane
Kandyzowanego ananasa kroimy na mniejsze kosteczki.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrami do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym jajku. Do połączonych składników partiami wsypujemy przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą.
Następnie dodajemy płatki owsiane. Całość chwilę miksujemy i wsypujemy ananasa, rodzynki, żurawinę oraz kropelki czekoladowe.
Dokładnie mieszamy, przekładamy na blat i formujemy kulę, którą wkładamy na 30 minut do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywamy porcje masy i formujemy z niej kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 150 st około 20 minut.
Miękkie masło lub margarynę ucieramy z cukrami do uzyskania puszystej masy. Dodajemy po jednym jajku. Do połączonych składników partiami wsypujemy przesianą mąkę z sodą oczyszczoną i solą.
Następnie dodajemy płatki owsiane. Całość chwilę miksujemy i wsypujemy ananasa, rodzynki, żurawinę oraz kropelki czekoladowe.
Dokładnie mieszamy, przekładamy na blat i formujemy kulę, którą wkładamy na 30 minut do lodówki.
Ze schłodzonego ciasta odrywamy porcje masy i formujemy z niej kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczamy. Pieczemy w temp. 150 st około 20 minut.
BozenaMatuszczyk
misia5
Dziękuję :)