Sposób przygotowania:
Ciasteczka owsiane z bakaliami1.

Do miski wsypać mąkę owsianą, sodę oczyszczoną, włożyć ser biały oraz pokrojone masło.
2.

Dosypać ziarna chia oraz słonecznik łuskany.
3.

Dosypać płatki migdałowe oraz orzeszki piniowe.
4.

Morele i śliwki suszone pokroić na mniejsze części i dodać do reszty składników.
5.

Wyrobić rękami ciasto w jednolitą całość. Można schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne.
6.

Moczyć ręce w zimnej wodzie, a potem formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Lekko je spłaszczyć i położyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
7.

Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec ciasteczka przez 20 minut.
8.

Wystudzić na kratce.
9.

Smacznego !