gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kotlety schabowe w panierze z ciecierzycy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tradycyjny schabowy smażony w panierze z ciecierzycy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Polecam przepis.

Kotlety schabowe w panierze z ciecierzycy

Składniki:

Kotlety schabowe w panierze z ciecierzycy

 

  • 1 kg schabu,
  • 2-3 jajka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • mąka do obtaczania,
  • panier z ciecierzycy do obtaczania,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierze z ciecierzycy
Schab kroimy w plastry i rozbijamy. Posypujemy solą i pieprzem.

Na płaski talerz wsypujemy mąkę, na drugi panier z ciecierzycy. W miseczce rozkłócamy jajka.

Plastry schabu obtaczamy w mące, jajku i na koniec w panierze.

Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego