Sposób przygotowania:
Ciasteczka pajączkiETAP 1:
Miękkie masło utrzyj w dużej misce z cukrem trzcinowym na maślany puch. Do masy maślanej dodaj zmielone orzechy, płatki owsiane, mąkę pszenną, sól oraz proszek do pieczenia. Wymieszaj za pomocą szpatułki.
Otrzymaną masę podziel na 15 porcji. Każda porcję uformuj w kształt kulki, lekko spłaszcz ją dłońmi a na wierzchu zrób wgłębienie za pomocą kciuka. Ciasteczka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do nagrzanego piekarnika ( 160 stopni termoobieg) i piecz około 15 minut aż ciasteczka ładnie zezłocą się z wierzchu. Gotowe ciasteczka wystudź.
Polewę czekoladową rozpuść w kąpieli wodnej. za pomocą nożyczek zrób w opakowaniu mały otworek. Na każdym ciastku narysuj czekoladą pajęcze nóżki. Na każdej czekoladowej kulce umocuj z pomocą polewy parę jadalnych oczu. Pajęcze główki ułóż w zagłębieniach.
Ciasteczka nie wymagają przechowywania w lodówce.
SylaUla