jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Karmelizowana dynia, makaron, ser, bakalie i nuta cynamonu to moja propozycja na szybki jesienny obiad. Danie powstaje szybko, a smakuje wprost przepysznie. Jeśli lubicie dynię, jest to idealny posiłek.

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią

SKŁADNIKI

Sposób przygotowania:

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią

ETAP 1

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią
ugotowany makaron odcedzamy

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy.

ETAP 2

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią
obraną dynię kroimy w kostkę

Dynię kroimy w kostkę około 1 centymetrową.

ETAP 3

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią
karmelizujemy dynię

Na patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy do niego miód oraz dynię.

Całość podgrzewamy do momentu jak dynia stanie się miękka (ale nie może się rozpadać). Ewentualnie podlewamy delikatnie wodą.

ETAP 4

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią
makaron łączymy z serem i bakaliami

Między czasie makaron łączymy z serem, bakaliami i cynamonem.

ETAP 5

Tagliatelle z serem i karmelizowaną dynią
karmelizowaną dynię łączymy z przygotowanym makaronem

Gotową dynię dodajemy do makaronu. Całość delikatnie mieszamy i porcjujemy na talerze. Danie dekorujemy miętą i podajemy.