Sposób przygotowania:
Ciasteczka ,,pieczarki''
1. Masło, jajko i cukier waniliowy, cukier puder ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy obie mąki i sodę, następnie ucieramy do połączenia się składników. Następnie ciasto przekładamy na stolnicę i zagniatamy, jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dodajemy jeszcze mąki pszennej i zagniatamy.
2. Z ciasta odrywamy kawałeczki i formujemy kuleczki. Gwint małej butelki po wodzie maczamy w kakao i wciskamy lekko w kuleczkę ciasta, formując pieczarkę. Za każdym razem maczamy gwint w kakao.
3. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka znacznie urosną.
4. Następnie ciasteczka pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy, zdejmujemy z blaszki i podajemy.
2. Z ciasta odrywamy kawałeczki i formujemy kuleczki. Gwint małej butelki po wodzie maczamy w kakao i wciskamy lekko w kuleczkę ciasta, formując pieczarkę. Za każdym razem maczamy gwint w kakao.
3. Tak przygotowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy dość duże odstępy, ponieważ ciasteczka znacznie urosną.
4. Następnie ciasteczka pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy, zdejmujemy z blaszki i podajemy.
zbysiowa
Babeczka35
W takim razie polecam zrobić:)