kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Pieguski

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Piegowate pieguski - ciasteczka jak kupione ale samemu robione.

Pieguski

Składniki:

Pieguski

 

  • 1 kostka miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 2,5 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka sody
  • 150 g gorzkiej czekolady pokrojonej w kosteczkę
  • 1 szklanka dość grubo posiekanych orzechów, np. włoskich, laskowych

 

Sposób przygotowania:

Pieguski
Masło utrzeć z cukremi jajkiem. Dodać makę, sodę, sól, utrzeć, potem dodać orzechy i czekoladę. Uformować ciastka, ułożyć na blaszce, piec do 15 min w 200 st. C.