Sposób przygotowania:
Ciasteczka pomarańczowe
Na blat przesiewamy obie mąki i cukier puder. Dodajemy żółtka, ekstrakt pomarańczowy, szczyptę soli oraz dobrze schłodzone masło lub margarynę. Zarabiamy gładkie i jednolite ciasto, które owijamy w folię i dajemy na 3 godziny do lodówki.
Zimne ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek mniejszą foremką robimy dziurki. Pieczemy w temp. 180 st. około 15 minut. Upieczone studzimy.
Na ciasteczka bez dziurek nakładamy porcję marmolady i przykrywamy ciasteczkami z dziurką. Dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Zimne ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3 mm i wykrawamy ciasteczka, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. W połowie ciasteczek mniejszą foremką robimy dziurki. Pieczemy w temp. 180 st. około 15 minut. Upieczone studzimy.
Na ciasteczka bez dziurek nakładamy porcję marmolady i przykrywamy ciasteczkami z dziurką. Dekorujemy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.