Sposób przygotowania:
Mazurek z kremem czekoladowym
Wszystkie sypkie składniki przesiewamy na stolnicę. Dodajemy zimne masło lub margarynę oraz żółtka. Szybko zarabiamy ciasto, które po owinięciu w folię spożywczą wkładamy do lodówki. Zimne ciasto rozwałkowujemy na grubość 3 mm i ciasto nakładamy na formę wysmarowaną i wysypaną mąką. Ciasto dociskamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Nadmiar ciasta odcinamy. Pieczemy w temp. 180 st. do uzyskania złotego koloru. Upieczone studzimy.
Śmietanę podgrzewamy. Do gorącej dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekolady oraz masło. Odstawiamy na 3 minuty po czym dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Powstały krem studzimy. Zimny krem dajemy do upieczonego korpusu. Wierzch
wyrównujemy. Na górze układamy dekoracje. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Śmietanę podgrzewamy. Do gorącej dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekolady oraz masło. Odstawiamy na 3 minuty po czym dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. Powstały krem studzimy. Zimny krem dajemy do upieczonego korpusu. Wierzch
wyrównujemy. Na górze układamy dekoracje. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.