Myszata1993

Myszata1993

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 229]

Poduszkowiec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ciasto poduszkowiec, czyli ciasto na ciemnym biszkopcie olejowym z dodatkiem sera - idealne do porannej kawy

Poduszkowiec Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Poduszkowiec

 

  • Ser:
  • 2 kostki sera
  • 1 budyń waniliowy
  • 100 g cukru

 

  • Ciasto:
  • 5 jajek
  • 200 g mąki
  • 150 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 ml oleju
  • 125 ml wody
  • 3 łyżki kakao

 

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Poduszkowiec
Ser: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować.

Ciasto: W misie miksera umieścić jajka z cukrem. Ubić na puszystą masę, dodać olej i wodę, zmiksować. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia oraz aromat cytrynowy. Dokładnie wymieszać. Wylać na blachę wyłożoną papierem. Na ciasto wyłożyć łyżką ser. Piec w 180 stopniach około 40 minut. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Poduszkowiec
Wszystkie składniki na ser dokładnie zmiksować.
Poduszkowiec
Mąkę, proszek i kakao wymieszać dokładnie ze sobą
Poduszkowiec
W misie miksera umieścić jajka z cukrem. Ubić na puszystą masę, dodać olej i wodę, zmiksować.
Poduszkowiec
Ciasto wylać na bllachę, następnie wyłożyć ser