Sposób przygotowania:
Ciasteczka pomarańczowo- czekoladowe
Gorzką czekoladę zetrzeć na dużych oczkach tarki. Skórkę z całej pomarańczy zetrzeć na małych oczkach. Miękkie masło połączyć z cukrem, solą, jednym jajkiem i dokładnie wyrobić. Następnie dodać skórkę z pomarańczy i przesianą przez sitko mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić ciasto i na koniec dodać gorzką czekoladę, szybko zagnieść ciasto. Uformować z niego kulę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć na 2 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość ok. 0,5 cm i wycinać foremkami ciasteczka. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciasteczka układać na wysmarowanej tłuszczem blaszce zachowując odstępy. Piec 8- 10 minut w 200 stopniach. Ciasteczka ostudzić i polukrować sokiem pomarańczowym z cukrem pudrem, ozdobić.
edytaha
Babciagramolka
Zdjęcia wcale nie było widać - zatwierdzałam jako przepis bez zdjęcia .
Bardzo proszę autorkę by edytowała przepis i wstawiła zdjęcie normalnej wielkości