Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Ciasteczka przekładane masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Proste w wykonaniu ciasteczka, przełożone masłem orzechowym są idealną przekąską na imprezę np. do wina.

Ciasteczka przekładane masłem orzechowym

Składniki:

Ciasteczka przekładane masłem orzechowym

 

  • 25 dag mąki
  • 20 dag margaryny
  • 10 dag cukru
  • 2 żółtka
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka przekładane masłem orzechowym
Wszystkie składniki wyłożyć wszystkie składniki na ciasto, posiekać nożem, a następnie zagnieść ciasto, uformować kulę i wstawić do lodówki do schłodzenia na 1/2 h. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wykrawać ciasteczka kieliszkiem, które następnie układać na blaszce do pieczenia i piec w temp. 180 st przez 15 min, aż będą miały ładny rumiany kolor. Ciasteczka pozostawić do wystudzenia, a następnie przekładać masłem orzechowym.