Sposób przygotowania:
Słone kwiatuszki z kremem orzechowym
Mąkę przesiać, wymieszać z solą. Dodać zimne masło i posiekać je z mąką na kruszonkę. Dodać żółtka, najpierw wymieszać końcem noża, a następnie szybko zagnieść ręką gładkie ciasto. W razie potrzeby można dodać niewielką ilość zimnej wody. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy (lub bez podsypywania na silikonowej macie) na grubość około 5 mm. Foremką wyciąć ciasteczka w kształcie kwiatuszków. W połowie z nich wyciąć w środku otworki. Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w temperaturze 170 stopni z termo obiegiem. Po wystudzeniu ciasteczka bez otworków posmarować kremem i przykryć ciasteczkami z wyciętymi otworkami. Orzechy posiekać i posypać nimi środki ciastek.
Ela Dz
edytaha
Eluś, to koniecznie musisz spróbować tego kremu. Nazywa się "peanua" i można go kupić w sieciówce na L. Ja go uwielbiam :)