Sposób przygotowania:
Ciasteczka "Pychotki"
Mąkę, cukier puder i proszek do pieczenia przesiewamy. Do suchych składników dodajemy miękkie masło i żółtka. Zagniatamy ciasto. Gotowe ciasto umieszczamy w lodówce na 2-3 godziny.
Zimne ciasto wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy. Z ciasta wycinamy ciasteczka w kształcie koła. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka gotowe do upieczenia smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Zimne ciasto wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy. Z ciasta wycinamy ciasteczka w kształcie koła. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka gotowe do upieczenia smarujemy białkiem i posypujemy cukrem.
Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Studzimy.