Sposób przygotowania:
Ciastka orzeszki
1. Mąkę przesiej na stolnicę, dodaj cukier puder, wbij 2 żółtka, na tarce zetrzyj pół kostki masła i pół kostki margaryny. Całość posiekaj dużym nożem, a następnie zagnieć ciasto. Ciasto owiń folią aluminiową i włóż do lodówki na minimum 30 minut.
2. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Przygotuj foremki, do każdej foremki włóż niedużą porcję ciasta i wylepiaj. Piecz przez około 15 - 20 minut, aż zaczną się lekko rumienić, wystudź.
3. Orzechy włoskie zmiel.
4. Masło i margarynę utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj zmielone orzechy. Jeśli masa okaże się zbyt sucha, dodaj trochę ciepłego mleka.
5. Wystudzone ciastka nadziewaj masą orzechową i składaj. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
2. Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Przygotuj foremki, do każdej foremki włóż niedużą porcję ciasta i wylepiaj. Piecz przez około 15 - 20 minut, aż zaczną się lekko rumienić, wystudź.
3. Orzechy włoskie zmiel.
4. Masło i margarynę utrzyj z cukrem pudrem na puszystą masę, dodaj zmielone orzechy. Jeśli masa okaże się zbyt sucha, dodaj trochę ciepłego mleka.
5. Wystudzone ciastka nadziewaj masą orzechową i składaj. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.