Sposób przygotowania:
Tartaletki kawowe z truskawkami
Mąkę i cukier puder przesiewamy. Dodajemy zimne masło, kakao, śmietanę i 3 żółtka. Zagniatamy ciasto. Foremki do tartaletek smarujemy masłem i obsypujemy bułka tartą. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy i wykrawamy koła wielkości foremek. Ciasto umieszczamy w foremkach. Obciążamy folią i grochem. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Zdejmujemy obciążenie i dopiekamy jeszcze 5-10 minut. Studzimy.
Kawę zaparzamy. Studzimy. 2 żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy serek mascarpone oraz wystudzoną kawę. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Na dnie tartaletek układamy po truskawce, następnie wykładamy dwie łyżki kremu. Dekorujemy truskawkami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią tartaletki. Chłodzimy w lodówce.
Kawę zaparzamy. Studzimy. 2 żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy serek mascarpone oraz wystudzoną kawę. Truskawki myjemy i kroimy w ćwiartki. Na dnie tartaletek układamy po truskawce, następnie wykładamy dwie łyżki kremu. Dekorujemy truskawkami. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią tartaletki. Chłodzimy w lodówce.