Sposób przygotowania:
Ciasteczka serduszka przekładane masą krówkową
Obie mąki, miękką margarynę oraz cukier puder i cukier waniliowy przesypać do miski. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Ciasto najlepiej przełożyć na 15 - 20 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć ciasto z lodówki. Na blachę piekarnika przełożyć papier do pieczenia. Brać trochę surowego ciasta, spłaszczać go na blaszce i przykładać do niego foremkę do ciasteczek - ja wybrałam foremkę w kształcie serduszka. Odciskać w cieście foremkę i odbierać nadmiar ciasta nadając tym samym ciasteczkom kształt serduszka. Wykrojone ciasteczka, które zapełniły blaszkę piekarnika wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec ciasteczka przez 10 - 15 minut do momentu, aż zrumienią się ich spody. Upieczone ciasteczka odstawić do ostygnięcia. Brać jedno ciasteczko, smarować je masą krówkową i przykładać do niego drugie kruche ciasteczko nadziewając tym samym dwa ciasteczka kajmakiem. Z podanej ilości składników wyszło mi 25 sztuk przełożonych ciasteczek w kształcie serduszka.
fanabree