Sposób przygotowania:
Pyszne serduszka
Przygotować składniki na ciasteczka. Mąkę przesiać na drobnym sicie na stolnicę. Jajko sparzyć wrzącą wodą. Dodać jajko, cukier, proszek do pieczenia i masło. Masło posiekać nożem. Do ciasta dodać olejek waniliowy lub śmietankowy. Bardzo szybko zagnieść całe ciasto i włożyć do lodówki na 1 godzinę wcześniej zawijając je w folię aluminiową. Ciasto rozwałkować na stolnicy oprószonej mąką na około 0,5 cm i wycinać ciasteczka- serduszka lub inne kształty oraz serduszka z małą dziurką. Układać je na natłuszczonej lub wyłożonej papierem blaszce. Można posmarować je roztrzepanym jajkiem i posypać wiórkami kokosowymi lub po prostu cukrem kryształem. Piec w 180-200 stopniach 15-20 minut. Przekładać dżemem jabłkowym.