Sposób przygotowania:
Ciasteczka Serduszka - z galaretką
Masa: Połowę mleka zagotowujemy z cukrem. W drugiej połowie rozpuszczamy mąkę, budyń oraz żółtka. Mieszaniną zalewamy gotujące mleko. Gotujemy budyń. Studzimy go. Masło ucieramy. Do utartego dodajemy stopniowo budyń.W wolnej chwili rozpuszczamy połowę galaretki czerwonej także ją studzimy. Ciasto: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta i Zarabiamy je. Tak przygotowane wałkujemy na grubość około 4 mm. Foremką w kształcie serca wycinamy ciasteczka, co drugie z dziurą w środku. Wycięte pieczemy około 10-15 min w 180°C. Upieczone i przestudzone przekładamy masą budyniową.. Środki ciastek zalewamy galaretką- delikatnie tężejącą. Odstawiamy caqłość do zastygnięcia.