zoom

zoom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ciasteczka śmietankowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do ciasteczek śmietankowych najlepiej dodać dżemu śliwkowego.

Ciasteczka śmietankowe

Składniki:

Ciasteczka śmietankowe

 

  • kostka masła, szklanka gęstej śmietany, 3 szklanki mąki, dżem (obojętnie jaki)

Sposób przygotowania:

Ciasteczka śmietankowe
Przesianą mąkę posiekać z masłem i śmietaną, wyrobić miękkie ciasto, rozwałkować cienko. Za pomocą szklaneczki wykrawać, po połowie, krążki pełne i krążki z małą dziurką, nakłuć je widelcem. Układać na natłuszczonej i posypanej przesianą mąką blasze. Piec w gorącym piekarniku ok. 10-15 min na złoty kolor. Po ostudzeniu na całe krążki dżem i przykryć je krążkami z dziurkami.
Smacznego