jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Ciasteczka twarogowo- wiśniowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Babeczki wiśniowe, które uwielbiają dzieci

Ciasteczka twarogowo- wiśniowe

Składniki:

Ciasteczka twarogowo- wiśniowe

 

  • 20 dag jogurtu naturalnego
  • 80 dag półtłustego twarogu
  • 2 budynie waniliowe
  • 10 dag cukru
  • tłuszcz do foremek
  • 10 dag konfitury wiśniowej
  • 3 białka
  • 25 dag wiśni z kompotu

Sposób przygotowania:

Ciasteczka twarogowo- wiśniowe
Jogurt, twaróg, budynie w proszku, cukier oraz konfiturę wiśniową mieszać do chwili, aż powstanie kremowa masa.

Białko ubić na sztywno i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami.

Do wysmarowanych tłuszczem foremek nałożyć po 2 warstwy masy serowej i wiśni.

Ciastka piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stop. C.